Vásárlási információk

Webáruház kezelése

A webáruházat úgy igyekeztünk felépíteni, hogy Ön, mint megrendelő minél egyszerűbben megtalálhassa és megvásárolhassa a keresett terméket.
A rendelt termék használati utasítását használat előtt feltétlenül olvassa el.

A megjelenített termékek kizárólag online, házhoz szállítással rendelhetőek meg.

A termékekre vonatkozóan megjelenített árak tartalmazzák a törvényben előírt AFÁt (27%), azonban nem tartalmazzák a házhoz szállítás díját, kivéve ha ez külön akció keretében meghirdetésre kerül.

Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra!

Az áruházban Ön rendelés feladása nélkül is tájékozódhat termékeinkről. Ebben az esetben adatainak megadása nem szükséges. A termékek termékcsoportba vannak kategorizálva, hogy megkönnyítsük a válogatást. Itt választhat a termékek közül és eljuthat a termékek adatlapjára. Minden termék adatlapon megtalálható a termék neve, leírása, ára, kiszerelése, egységára, az esetleges kedvezmény és fotó a termékről. Amennyiben szeretne más termékeket is megtekinteni, az áruház minden oldalán megtalálható kezelőgombok segítségével böngészhet tovább.


Rendelés menete

a.) A rendelés menete

A  megvásárolni kívánt termék kódját és  darabszámát küldje el kapcsolati adatlap kitöltésével. Rendeléséről az Ön által megadott e-mail címre visszaigazoló e-mail-t kap.

Jelenleg kétféle módon fizethet:

 • utánvétellel a futárnak
 • átutalással

Utalás esetén az összeg megérkezése után adjuk át a csomagot a futárszolgálatnak. A szállítás előtt a futárszolgálat küld értesítőt sms-ben, mely tartalmazza a futár telefonszámát, szükség szerint ezen az elérhetőségen egyeztethet.

A webshop telefonszáma: +36 70 561 0940

b.) Termék cseréje, pénz visszafizetése

Amennyiben a termék cseréjére, illetve a vételár visszafizetésére kerül sor, azt feltétlenül jelezzük e-mailben, és tájékoztatjuk a kapcsolatos teendőkről, információkról. A vásárlás során előforduló hibák, félreértések reklamációhoz vezethetnek.

A törvényi előírásoknak megfelelően járunk el minden reklamáció kezelése esetén. Minden beérkezett véleményre reagálunk és minden általunk, illetve szállítóink által elkövetett hiba esetén a legnagyobb rugalmassággal – vásárlóink érdekeit szem előtt tartva – járunk el ügyfélszolgálatunkon keresztül.

c.) A megrendelések feldolgozása

A megrendelések feldolgozása munkanapokon történik 8-tól 16 óráig.
A megrendelés beérkezését követően előfordulhat, hogy egyes termékből nem áll rendelkezésükre elegendő készlet valamennyi vásárlónk kiszolgálásához. Ebben az esetben  e-mailben ügyfélszolgálatunk informálja Önt.

A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelés leadására, amennyiben az a munkaidő lejárta után történik, az azt követő napon kerül feldolgozásra. A megrendelést minden esetben e-mailben visszaigazoljuk. Általános teljesítési határidő, a visszaigazolástól számított 3 munkanapon belül.

A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek. Cégünk nem vállal felelősséget az esetleges technikai ismertetők a beszállító, vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt. Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben vagy teljes egészben. A termék vételárának előre történő kiegyenlítése esetén visszautalásra kerül az összeg küldőjének részére. Tájékoztatjuk, hogy a rosszul megadott e-mail cím, vagy a postafiókjához tartozó tárhely telítettsége a visszaigazolás hiányát okozhatja.


Szállítási információk

Szállítási cím

Szállítási címként szerepelhet a lakás, vagy akár a munkahely címe is, azaz Magyarország területén bármilyen szállítási cím megadható. A szállítási cím eltérhet a számlázási címtől is. Szállítási címként azt a címet érdemes megjelölni, ahol a vevő nagy valószínűséggel tartózkodik a szállítás várható időpontjában.

Szállítási határidő

Webáruházunk megrendeléseit a GLS Hungary Kft. teljesíti. A csomagok kézbesítése munkanapokon történik 8-17 óra közötti időszakban. A futárszolgálat kétszeri kézbesítést kísérel meg, az át nem vett csomagok szállítási költségét a megrendelőre terheljük! A szállítási határidő 2 munkanap a 12:00-ig leadott rendelések esetében. Az ezt követően leadott rendeléseknél 3 munkanap a szállítási határidő. A kiszállítások időbeni szervezését nem mi végezzük.

Szállítási díjak

A szállítási díj magában foglalja a csomagolási költséget. A szállítási díjak magyarországi szállítás esetén érvényesek.

Összeghatár Szállítási díj – előreutalás (GLS) Szállítási díj – utánvétel (GLS)
0 Ft – 29.999 Ft 955 Ft 1486 Ft
30.000 Ft – ingyenes! ingyenes!

.

Futárszolgálat elérhetőségei:

A megrendelő vállalja, hogy az általa megrendelt csomagot csak és kizárólag ő veszi át személyesen, akadályoztatása esetén írásbeli meghatalmazást ad 14 év feletti személynek a csomag átvételére, aki önkéntesen bemutatja személyi jogosultságát a csomag kézbesítőjének.

Külföldre történő szállítás

Webáruházunkban történő rendelés esetén a külföldre történő szállítás lehetőségéről érdeklődjön az alábbi e-mail címen: info@diabart.hu

Felhívás a csomagok átvételével kapcsolatosan

Utánvétellel történő megrendelés esetén kizárólag abban az esetben rendelje meg a kívánt termékeket, amennyiben a csomag átvételekor ki tudja fizetni annak díját a futárnak! Át nem vett, visszaküldött csomagok esetén a visszaszállítás díját a megrendelőre terheljük, újra küldését kizárólag a csomag ellenértékének előre történő átutalása esetén áll módunkban ismételten elindítani!


Fizetési információk

A megrendelt termék árának és a házhoz szállítás díjának fizetési módja.

A megrendelt termék vételárát kétféle módon fizetheti ki:

 • utánvételesen a csomag átvételekor a futárnak
 • banki átutalással a rendelés leadása után cégünk bankszámlájára

A fizetendő végösszeg a megrendelés összesítője alapján minden költséget tartalmaz. A számlát a csomag tartalmazza. Kérjük a csomagot kézbesítéskor a futár előtt szíveskedjék megvizsgálni, és esetlegesen a termékeken észlelt sérülés esetén kérje jegyzőkönyv felvételét és ne vegye át a csomagot.

Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni!


Garancia

Termékeinkre a törvény által előírt garanciát vállalunk. A garancia érvényesítéséhez a számla vagy számlamásolat szükséges. A számlát a termékekkel együtt a csomagban küldjük.

A hibás/problémás termékeket ajánlott küldeményként kell postacímünkre elküldeni, a reklamáció jogszerűségének megállapítása után a terméket cseréljük és postázzuk a megadott a címre. Sérült, törött termékekre, nem megfelelő használatból eredendő meghibásodásra a garancia nem érvényesíthető. Bővebben a jogi tudnivalóknál.


Jogi tudnivalók

1. A szolgáltatástól való elállás joga

A  megrendelő a szerződéstől 14 napon belül indokolás nélkül elállhat. Ezen jogát megrendelő a termék kézhezvételének napjától számított 14 nap elteltéig gyakorolhatja. Az elállással egyidejűleg köteles az átvett árut hiánytalan és hibátlan állapotban (sértetlen eredeti csomagolásban) haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni. A visszaküldés költsége a vásárlót terheli.
A megrendelőt ezen felül egyéb költség nem terheli, azonban a szolgáltató követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.

A megrendelő írásban köteles érvényesíteni az elállási jogát a szolgáltató irányába (info@diabart.hu). Az írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a megrendelő a nyilatkozatát a határidő lejárta előtt elküldi. A szolgáltató köteles a megrendelő által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő 14 napon belül visszatéríteni.

A felek eltérő megállapodása hiányában a megrendelő nem gyakorolhatja elállási jogát olyan áru értékesítése esetében, amely a megrendelő személyéhez kötött, illetve amelyet a megrendelő utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő. Továbbá nem gyakorolhatja elállási jogát, ha a termék természeténél fogva nem szolgáltatható vissza.

Terméket kizárólag bontatlan csomagolásban veszünk vissza, vagyis ha már felbontotta, nem áll módunkban elállás esetén visszafizetni a vételárát.

Amennyiben a termék átvételekor a csomagoló kartondobozon olyan külsérelmi nyomot lát, amely alapján feltételezi, hogy a megrendelt termék sérülhetett szállítás közben:

 • Kérjük, hogy bontsa fel a csomagot a futár jelenlétében!
 • Amennyiben sérült a termék, kérje kárfelvételi jegyzőkönyv rögzítését a futártól!

Tájékoztatjuk, hogy a kárfelvételi jegyzőkönyv felvételének hiányában nem áll módunkban az esetlegesen sérülten átvett termékek utólagosan történő kártalanítása, illetve fenntartjuk magunknak ennek egyedi elbírálásra vonatkozó jogát!

2. A felelősség korlátozása

A szolgáltatótól Interneten történő megrendelés feltételezi a megrendelő részéről az Internet lehetőségeinek és korlátinak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai adottságokra és a felmerülő hibákra.

A szolgáltató semmilyen módon nem felelős az alább felsorolt körülményekért, tényekért, bármilyen okból is jelentkeznek, ill. következtek be:

 • az Interneten küldött és/vagy fogadott, nem a szolgáltatótól származó bármilyen adat okozta problémákért;
 • az Internetes hálózat bármilyen működési hibájáért, ami megakadályozza a webáruház akadálytalan működését és a vásárlást
 • bármilyen adatvesztésért;
 • bármely, a folyamatban alkalmazott szoftver nem megfelelő működésének következményeiért;
 • a szolgáltató hálózatban bármilyen programhiba, rendkívüli esemény vagy technikai hiba következményeiért.

A szolgáltató bármikor, előzetes értesítés nélkül módosíthatja a jelen oldalakon található anyagokat vagy a bennük feltüntetett termékeket és árakat.

3.Egyéb rendelkezések

A jelen Általános Szerződési Feltételek a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény és a távollévők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II.5.) Korm. rendelet, valamint a hatályos egyéb vonatkozó jogszabályok figyelembe vételével készült.

Jelen ÁSZF  2015. december 1. napjától határozatlan ideig hatályos. Jelen ÁSZF a DiabArt Kft. által üzemeltetett www.diabart.hu internetes honlapon hozzáférhető és áttanulmányozható.  A DiabArt Kft. által forgalmazott termék(ek) megrendelésével a vásárló jelen Általános Szerződési Feltételeket tudomásul veszi és magára nézve is kötelezőnek fogadja el.

Az ÁSZF feltételeket a DiabArt Kft. – a vonatkozó hatályos magyar jogszabályi rendelkezésekkel összhangban – egyoldalúan jogosult megváltoztatni, módosítani és/vagy kiegészíteni. A módosított ÁSZF az internetes honlapon való közzététel napján lép hatályba. A szolgáltató Internetes honlapját látogató megrendelők kötelesek rendszeresen tájékozódni jelen ÁSZF módosításai tekintetében. Amennyiben a vásárló a jelen ÁSZF módosításának hatálybalépését követően továbbra is látogatja az oldalakat és megrendelést ad le, azt a szolgáltató jogosult úgy értelmezni, hogy a vásárló az ÁSZF módosítását elfogadta.


Adatvédelmi tájékoztató

A Diabart Kft (1135 Budapest, Jász utca 70. 5/4; továbbiakban :Adatkezelő) az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény ( továbbiakban: Infotv. ) 20 §-a szerint tájékoztatja az adatkezelés érintettjét (továbbiakban: Érintett), hogy az Érintett által az Adatkezelő részére átadott, illetve az Adatkezelő által kért adatainak szolgáltatása önkéntes.

Az Adatkezelő az Infotv. 5§ (1) bekezdés a) és b) pontja szerint az Érintett hozzájárulás, illetve jogszabály szerinti kötelező adatkezelés alapján, valamint az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679 rendelete-továbbiakban: GDPR-6. cikk (1) bek. a)c) pontjai alapján, az alábbi célok érdekében kezeli az Érintett alábbi személyes adatait:

 • Név
 • Lakcím
 • Szállítási cím
 • e-mail cím
 • Telefonszám

A fenti személyes adatokat az adatkezelő annak érdekében kezeli, hogy:

 • az Érintett számára terméket értékesítsen, számla-, illetve nyugtaadási kötelezettségét teljesítse.

Amennyiben Ön bármely személyes adatát eljuttatja a szolgáltatóhoz, ezzel hozzájárulását adja ahhoz, hogy azt a szolgáltató az ügy jellege által meghatározott célból és ideig nyilvántartsa és kezelje.
Az adatszolgáltatás önkéntes, és a megrendelő adatait addig tartja nyilván a szolgáltató, amíg Ön, mint megrendelő kezelésük megszüntetését – melyet bármikor, indokolás nélkül megtehet – írásban vagy telefonon nem kéri.

A DiabArt Kft. az Interneten keresztül hozzá eljuttatott valamennyi adatot ugyanolyan körültekintéssel kezeli, azokra az adatvédelmi kötelezettség ugyan úgy kiterjed, mintha azokat egyéb úton bocsátották volna rendelkezésére.
Az Ön által rendelkezésünkre bocsátott adatokhoz kizárólag a DiabArt Kft. azon munkatársai férhetnek hozzá, akiknek munkaköri kötelezettsége ezen adatok kezelése.

A társaság a rendelkezésünkre bocsátott személyes és egyéb adatokat a törvényi előírásoknak megfelelően és bizalmasan kezelik. A DiabArt Kft. minden, a rendelkezésére álló, technikai és egyéb eszközt igénybe vesz az adatok biztonságos tárolása, őrzése, valamint az adatokkal való visszaélés megelőzése érdekében.

A webáruház böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítése statisztikai célokból. (IP cím, látogatás időtartama, stb). Ezen adatokat a DiabArt Kft. kizárólag jogilag hitelesen indokolt, és alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére. A szolgáltatás igénybevételéhez cookie-k engedélyezése szükséges.

Amennyiben nem szeretné engedélyezi a cookie-k használatát, letilthatja a böngészője beállításaiban. Cookie-k tiltása esetén a szolgáltatás bizonyos elemei csak részben, vagy egyáltalán nem használhatóak. A cookie egy olyan fájl, amelyet a szerver küld a felhasználó böngészőjének, és amelyet a felhasználó számítógépe tárol.

A cookie-ban személyes adat nem kerül tárolásra. A megrendelés folyamán rögzített adatokat a DiabArt Kft. a megrendelés teljesítéséhez használja fel. Az egyes informatikai rendszerek által, a webáruház oldalain leadott megrendelésből készült számla adatai a rendelés leadása folyamán magadott adatokkal rögzítésre, és tárolásra kerülnek a hatályos számviteli törvényben meghatározott időszakra.

A webáruház böngészése folyamán biztosított hírlevél feliratkozás során megadott adatokat a DiabArt Kft. bizalmasan kezeli, leiratkozás lehetősége minden kiküldött hírlevél alján biztosított, továbbá kérhető a megadott elérhetőségek valamelyikén.

Adatai törlését, módosítását bármikor kérheti írásban az info@diabart.hu  e-mail címen. A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyv, a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999 (II.5.) kormányrendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók.

Az adatkezeléssel kapcsolatban az Érintetteket megilleti az Infotv.-ben biztosított jogorvoslati lehetőségek.

Amennyiben az Érintettnek a személyes adataival kapcsolatos tiltakozását, panaszát, kérelmét nem sikerült megnyugtató módon rendeznie az Adatkezelővel, vagy egyébként az Érintett bármikor úgy ítéli meg, hogy személyes adatai kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll, úgy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.; postacím: 1530 Budapest, Pf. 5) jogosult bejelentést tenni.

Az Adatkezelő adatvédelmi tisztviselőjének neve és elérhetősége:  Szitás Lujza,
Az Adatkezelő e-mail címe: lszitas@diabart.hu
Az Adatkezelő levelezési cím: 1135 Budapest, Jász utca 70. 5/4.

A webáruház oldalainak böngészésével, továbbá megrendelésének rögzítésével elfogadja az DiabArt.hu webáruház általános szerződési feltételeit, továbbá adatkezelési elveit.


Szolgáltató elérhetőségei, vevőszolgálat

A szolgáltató cégadatai

A szolgáltató cég neve: DiabArt Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság
A szolgáltató rövidített cégneve: DiabArt Kft.
A cég székhelye, levelezési címe: 1135 Budapest, Jász utca 70. 5/4
A szolgáltató képviselőjének neve:   Szitás Lujza
Cégjegyzék szám, adószám: 01-09-209106,  25334865-2-41
Kibocsájtó cégbíróság, okmányiroda: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága
Szerződés nyelve: Magyar
Elektronikus elérhetőség: info@diabart.hu
Telefonos elérhetőség: +36-70-5610940
A szolgáltató bankszámla száma: 10401213-50526780-48851001

A webáruház működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk!

A szolgáltató ügyfélszolgálatának elérhetősége:

Telefon: +36 (70) 561 0940  (hétfőtől-péntekig 8:30-16:30)

E-mail: info@diabart.hu

A tárhely-szolgáltató neve, címe, e-mail címe:

Név: Tárhely.Eu Szolgáltató Kft.

Levelezési cím: Budapest, XIII. kerület, Visegrádi utca 80/A.

Email cím: support@tarhely.eu

A Megrendelő a kifogásaival, panaszaival az alábbi szervezetekhez fordulhat:

 • Polgármesteri Hivatal Jegyzője: Budapesti Főváros XIII. Kerületi Polgármesteri Hivatal, 1139 Budapest, Béke tér 1. Kis-Szebeni Norbert, Tel: 061/452 4100
 • Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség: Budapest Főváros Kormányhivatala Fogyasztóvédelmi Felügyelősége, 1052 Budapest, Városház utca 5-7
 • Kereskedelmi És Iparkamara Békéltető Testülete : 1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. em. 310.
  Levelezési cím: 1253 Budapest, Pf.: 10. E-mail cím: testulet@bkik.hu, Telefon:  06 (1) 488 21 31